Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Γιατί οι άντρες μπορούν αν κάνουν μόνο Ένα πράγμα τη φορά;




Σχεδόν όλες οι έρευνες συμπίπτουν σε ένα πράγμα: 
ο αντρικός εγκέφαλος είναι εξειδικευμένος. Κατατετμημένος 
 σε διαμερίσματα. 
Ο αντρικός εγκέφαλος είναι έτσι διαμορφωμένος ώστε να συγκεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη ασχολία κάθε φορά, και οι περισσότεροι άντρες συνηθίζουν να λένε ότι μπορούν να κάνουν «ένα πράγμα τη φορά». Όταν σταματά ένας άντρας το αυτοκίνητο για να διαβάσει το όνομα της οδού, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνει; Κλείνει το ραδιόφωνο! Οι περισσότερες γυναίκες αδυνατούν να καταλάβουν γιατί γίνεται αυτό.  Η γυναίκα μπορεί να διαβάζει, να ακούει και να μιλά ταυτόχρονα, ο άντρας γιατί δεν μπορεί; Γιατί απαιτεί να κλείσει η τηλεόραση όταν χτυπά το τηλέφωνο; «Όταν διαβάζει εφημερίδα ή βλέπει τηλεόραση, γιατί δεν ακούει τι του λέω;» είναι το παράπονο που εκφράζουν κάποια στιγμή όλες οι γυναίκες του κόσμου. Η απάντηση είναι ότι ο αντρικός εγκέφαλος είναι διαμορφωμένος για ένα πράγμα τη φορά, γιατί έχει λιγότερες συνεκτικές ίνες μεταξύ αριστερού και δεξιού ημισφαιρίου και πιο κατατετμημένο εγκέφαλο. Αν του κάνουμε εγκεφαλογράφημα την ώρα που διαβάζει, θα διαπιστώσουμε πως είναι ουσιαστικά κουφός.
Ο γυναικείος εγκέφαλος είναι διαμορφωμένος για πολλαπλές ασχολίες. Η γυναίκα μπορεί να κάνει ταυτόχρονα πολλά διαφορετικά πράγματα και το μυαλό της δεν σταματά ποτέ, πάντα με κάτι ασχολείται. Μπορεί να μιλά στο τηλέφωνο ενώ ταυτόχρονα μαγειρεύει μια καινούργια συνταγή και βλέπει τηλεόραση. Ή να οδηγεί ενώ ταυτόχρονα βάφεται, ακούει ραδιόφωνο και μιλά σε ανοιχτή ακρόαση στο τηλέφωνο. Αλλά αν μαγειρεύει ένας άντρας και του μιλήσετε, είναι πολύ πιθανόν να νευριάσει γιατί δεν μπορεί  να εκτελέσει τις γραπτές οδηγίες της συνταγής και ταυτόχρονα να ακούει. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν κατηγορηθεί από τον άντρα τους ότι προσπέρασε εξαιτίας τους την έξοδο της εθνικής οδού επειδή τον είχαν ζαλίσει με τη φλυαρία τους. Μια γυναίκα μας είπε πως όταν έχει άχτι τον άντρα της, του μιλάει τη στιγμή που καρφώνει ένα καρφί!
Επειδή οι γυναίκες χρησιμοποιούν και τις δυο πλευρές του εγκεφάλου, πολλές δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν το δεξιό από το αριστερό χέρι. Το 50% των γυναικών δεν μπορεί να αναγνωρίσει αυτοστιγμεί ποιο είναι ποιο και αναζητά πρώτα με το βλέμμα τη βέρα  ή κάποιο άλλο σημάδι. Αντίθετα οι άντρες, που λειτουργούν είτε με το δεξί είτε με το αριστερό ημισφαίριο, εντοπίζουν πολύ πιο εύκολα το δεξιό από το αριστερό. Με αποτέλεσμα οι ανά τον κόσμο άντρες να μέμφονται τις γυναίκες που τους λένε να στρίψουν δεξιά, όταν στην πραγματικότητα εννοούν αριστερά.
Κάντε το τεστ της οδοντόβουρτσας
Οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους ενώ βαδίζουν και συζητούν για διάφορα θέματα. Μπορούν να κάνουν παλινδρομικές κινήσεις με την οδοντόβουρτσα και ταυτόχρονα κυκλικές με το άλλο χέρι, ξεσκονίζοντας ένα τραπέζι. Οι περισσότεροι άντρες το βρίσκουν αυτό πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατον.
Όταν βουρτσίζει ένας άντρας τα δόντια του, είναι συγκεντρωμένος σε αυτή και μόνο τη δουλειά  γιατί το μυαλό του δεν έχει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με τίποτα άλλο. Όλοι οι άντρες στέκονται μπροστά στο νιπτήρα, με τα πόδια σε διάσταση και το σώμα σκυμμένο πάνω από το νιπτήρα και κουνάνε πέρα δώθε το κεφάλι στο ρυθμό της οδοντόβουρτσας, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν αφήσει τη βρύση να τρέχει…..

«Μα γιατί δε με καταλαβαίνεις;» Allan &Barbara Pease

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου