Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Υποσυνείδητο





1)Ο υποσυνείδητος νους δεν κάνει κρίσεις.
Δέχεται ότι λες και δημιουργεί ανάλογα με αυτά που πιστεύεις.  Λέει πάντα «ναι» και σου δίνει ό,τι δηλώσεις. Έχεις όμως τη δυνατότητα επιλογής.
Αν επιλέξεις τις πεποιθήσεις  και τις ιδέες της φτώχειας,  τότε ο υποσυνείδητος νους υποθέτει ότι αυτές είναι που επιθυμείς.  Θα συνεχίσει να σου δίνει  αυτά που επιλέγεις.
Στο χέρι σου είναι να το αλλάξεις, έχεις τη δυνατότητα καινούριας επιλογής.
2)Ο υποσυνείδητος νους δεν μπορεί να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέμα ή το σωστό από το λάθος.
Γι’ αυτό δεν θα πρέπει να λες π.χ «τι ηλίθιος που είμαι» γιατί ο υποσυνείδητος νους θα ακούσει αυτή τη συζήτηση που κάνεις με τον εαυτό σου και σε λίγο θα αρχίσεις να αισθάνεσαι έτσι. Αν το πεις αρκετές φορές θα γίνει πεποίθηση στο υποσυνείδητό σου.
3) Ο υποσυνείδητος νους δεν έχει αίσθηση του χιούμορ.
Αν πεις κάτι υποτιμητικό για τον εαυτό σου ακόμα και σαν αστείο, ο υποσυνείδητος νους το δέχεται ως αληθινό.
4)  Ο υποσυνείδητος νους δεν ξέρει τη διαφορά ανάμεσα σε σένα και τους άλλους.
Αν π.χ κάποτε θελήσεις  να κριτικάρεις κάποιον, αναρωτήσου γιατί νιώθεις τέτοια συναισθήματα για τον εαυτό σου;
Αντί να κριτικάρεις, επαίνεσέ τους, και μέσα σε ένα μήνα θα δεις τεράστια αλλαγή μέσα σου.
Πρόσεξε τις λέξεις σου αλλά μην αρχίσεις να λες στους άλλους ότι με τον τρόπο που μιλούν καταστρέφουν τη ζωή τους. Μην το κάνεις ούτε στην οικογένειά σου, ούτε στους φίλους σου, γιατί δε θα πιάσει τόπο η συμβουλή. Αντί γι’ αυτό, χρησιμοποίησε τη γνώση αυτή για να δεις ποια σχέση μπορεί να έχει με σένα. Κι αν θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου, εφάρμοσε αυτή τη διδασκαλία, γιατί αν αλλάξεις τον τρόπο που μιλάς, έστω και ελάχιστα, θα αλλάξουν και οι εμπειρίες σου.
Αν κάποιος είναι πολύ άρρωστος και φοβάται ότι μπορεί να πεθάνει από αυτή την αρρώστια και ότι η ζωή του δεν είναι καλή επειδή ποτέ τίποτα δεν του πάει καλά τότε…..άρχισε να διαβεβαιώνεις τον εαυτό σου ότι είναι ένα αξιαγάπητο άτομο, ότι αξίζεις να γίνεις καλά και ότι προσελκύεις ό,τι χρειάζεσαι, σε σωματικό επίπεδο, που θα συμβάλει στη θεραπεία σου. να πιστέψεις ότι θέλεις να γίνεις καλά κι ότι  είναι ασφαλές για σένα να γίνεις καλά.
Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς μόνο όταν είναι άρρωστοι. Συνήθως είναι εκείνοι που δυσκολεύονται να πουν «ΟΧΙ». Ο μόνος τρόπος για να πουν  ΟΧΙ είναι: «Δεν μπορώ να το κάνω, γιατί είμαι άρρωστος» είναι η τέλεια δικαιολογία.
Αρκετές γυναίκες που  προσβάλλονται  από ανίατες ασθένειες δεν μπορούν να πουν «Όχι». Φροντίζουν τους πάντες εκτός από τον εαυτό τους.
Μάθετε να λέτε ΟΧΙ
Ο ΜΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ
«Το ναΑΓΑΠΑΣ τον εαυτό σου είναι ότι σημαντικότερο μπορείς να κάνεις, γιατί όταν τον αγαπάς δεν μπορείς να βλάψεις ούτε εσένα ούτε κανέναν.
Louise L. Hay  « Η δύναμη είναι μέσα σου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου