Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Υπομονή


 

ΥΠΟΜΟΝΗ!!!
 

Η μεταμόρφωση

Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια μικρούλα κάμπια.

Καθόταν πάνω σ’ ένα φύλλο και  κοιτούσε με ενδιαφέρον τα έντομα που τραγουδούσανε, έτρεχαν, πηδούσανε και διασκέδαζαν.
ενώ αυτή η καημενούλα δεν μπορούσε ούτε έναν τόσο δα  ήχο να βγάλει, ούτε να τρέξει, ούτε να πετάξει. Με  δυσκολία κατάφερνε μόνο να σέρνεται.
Και για να πάει από το ένα φύλλο στο άλλο, χρειαζόταν πάρα πολύ ώρα. Παρόλα αυτά δεν παραπονιόταν και δεν ζήλευε κανέναν.
Καταλάβαινε πως ο καθένας κάνει αυτό που του ορίζει η φύση.
Γνώριζε ότι αφού ήταν κάμπια έπρεπε  να υφαίνει πολύ λεπτά μεταξένια νήματα και να πλέκει με αυτά το σπιτάκι-κουκούλι της. Χωρίς πολλές κουβέντες η κάμπια  άρχισε με υπομονή και επιμέλεια να εκτελεί το έργο της και να υφαίνει, να υφαίνει, να υφαίνει… ώσπου την κατάλληλη ώρα βρισκόταν τυλιγμένη ολόκληρη μέσα σε ένα θερμό κουκούλι.


- Και τώρα τι;
αναρωτιότανε η μικρούλα κάμπια μέσα στο κουκούλι της.


- Κάθε πράγμα στην ώρα του, άκουσε την απάντηση, να έχεις υπομονή και θα δεις. Πέρασε ο καιρός και η υπομονετική κάμπια ξύπνησε και ανακάλυψε πως δεν ήταν πια δυσκίνητη. Δεν ήταν καν κάμπια! Γρήγορα και με επιδεξιότητα βγήκε από το κουκούλι. Με έκπληξη αντιλήφθηκε πως είχε δυο ελαφρά, πολύχρωμα και φανταχτερά φτερά. Ενθουσιασμένη κούνησε τα φτερά της με χαρά και σαν πούπουλο τινάχτηκε στον αέρα και πέταξε στο γαλανό ουρανό.
Είχε μεταμορφωθεί!


 

Μάλιστα υπάρχει και λουλούδι με το όνομα Υπομονή

Η Υπομονή (Σλουμπεργκέρα - Schlumbergera ή Ζυγόκακτος - Zygocactus) είναι ένα από τα έξι γνωστά γένη κακτοειδών, που φυτρώνουν πάνω σε δέντρα. Πήρε το όνομά της από το Γάλλο συλλέκτη φυτών Φρεντερίκ Σλουμπερζέ (Frédéric Schlumberger). Φυτρώνει σε υψόμετρο 1.000-1.700 μέτρων.[1] Είναι ένα από τα πλέον διαδεδομένα παχύφυτα. Ονομάζεται αλλιώς και επίφυλλο, ή κάκτος των Χριστουγέννων, γιατί ανθίζει εκείνη την εποχή.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου