Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Μοναξιά-Μοναχικότητα




Μοναχικότητα =απολαμβάνετε τη δική σας παρουσία
Μοναξιά= σας λείπουν οι άλλοι
Αν μάθουμε να απολαμβάνουμε τη μοναχικότητά μας μπορούν να συμβούν πολλά καλά πράγματα.
Οι μπαταρίες μας ξαναγεμίζουν γιατί δεν υπάρχουν διαρροές της ενέργειάς μας σε κουβεντούλες που δεν είναι απαραίτητες.
Σε περιόδους σιωπής αποκτάμε περισσότερη διαίσθηση και επαφή με τις προσωπικές μας εσωτερικές διεργασίες που συνήθως περιθωριοποιούνται κατά τη διάρκεια μιας μέρας εντατικής εργασίας καθώς άλλα πράγματα αποσπούν την προσοχή μας – και κάπως έτσι τα εξωτερικά ερεθίσματα απορροφούν την ενέργειά μας.
Ωστόσο πολλοί άνθρωποι φοβούνται τη σιωπή.
Όσο πιο πολύ είμαστε εκτεθειμένοι στο θόρυβο του εξωτερικού κόσμου τόσο περισσότερο νιώθουμε την ανάγκη για λίγη σιωπή, την ανάγκη να μας αφήσουν να αποκαταστήσουμε την επικοινωνία με τον εαυτό μας.
Για να εξασφαλίσετε χώρο για τον εαυτό σας πρέπει κάποιες φορές να γίνετε σκληροί. Οι άλλοι δε μας δίνουν χώρο.  Δεν μπορούν καν να καταλάβουν ότι  το έχουμε ανάγκη. Πρέπει να τον καταλαμβάνουμε  μόνοι μας κάθε φορά που νιώθουμε ότι τον χρειαζόμαστε διακινδυνεύοντας μερικές φορές να απογοητεύσουμε τις προσδοκίες των άλλων.
Πρέπει να επιλέξετε. Θέλετε να ευχαριστείτε εκείνους ή τον εαυτό σας. Αν δεν δώσετε χώρο στον εαυτό σας, τότε μπορεί να συσσωρεύσετε στρες μέσα σας.
Ένας τρόπος για να αγαπάτε τον εαυτό σας και να απολαμβάνετε τη μοναχικότητά σας είναι να φροντίζετε να αποτραβιέστε και να χαλαρώνετε καθολικά τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα. Η διαφορά στον τρόπο που αισθάνεστε σωματικά και ψυχικά θα είναι τεράστια.
Εκτός του ότι αποτελεί αντίδοτο στο στρες που συσσωρεύεται καθημερινά κατά τη διάρκεια της εργασίας σας, θα γλυκάνει το χιούμορ σας και θα κάνει πιο εύκολη τη συμβίωσή σας. Υπάρχει στενή σχέση ανάμεσα στην έλλειψη χώρου και στην επιθετικότητα.
Αφιερώστε το χρόνο που απαιτήσατε για τον εαυτό σας είτε σε βαθιά χαλάρωση είτε σε διαλογισμό.
«Γίνε ο καλύτερος φίλος του εαυτού σου»  Louis Proto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου