Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η δύναμη της καρδιάς


«Κατά μια έννοια ο άνθρωπος είναι μικρογραφία του σύμπαντος, κατά προέκταση, ο άνθρωπος αποτελεί ένα στοιχείο για το σύμπαν». David Bob
Το εσωτερικό του σώματός σας είναι ένας ακριβής χάρτης του ηλιακού μας συστήματος. Η καρδιά σας είναι ο ήλιος και ο πυρήνας του σώματός σας. Τα όργανά σας είναι οι πλανήτες κι όπως ακριβώς οι πλανήτες εξαρτώνται από τον ήλιο για να παραμείνουν σε αρμονία και ισορροπία, έτσι και όλα τα όργανα στο σώμα σας εξαρτώνται από την καρδιά σας.
Επιστήμονες στο Ινστιτούτο Heart Math  στην Καλιφόρνια απέδειξαν ότι, νιώθοντας αγάπη, ευγνωμοσύνη και εκτίμηση στην καρδιά σας, ενδυναμώνετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, αυξάνετε την παραγωγή ζωτικών χημικών ουσιών. Ενισχύετε την ευρωστία και το σφρίγος σας, μειώνεται τα επίπεδα της στρεσογόνου ορμόνης κορτιζόλης, την υψηλή αρτηριακή πίεση, το άγχος, την ενοχή και το αίσθημα κατάπτωσης και ειδικά οι διαβητικοί, βελτιώνουν τη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα. Τα αισθήματα αγάπης δημιουργούν επίσης υψηλότερο βαθμό αρμονίας στους παλμούς της καρδιάς σας.
Για να ελκύσετε την υγεία που επιθυμείτε, πρέπει να εκπέμψετε αγάπη. Μπροστά σε οποιαδήποτε ασθένεια, εκπέμψτε θετικά συναισθήματα για την υγεία σας, γιατί μόνο  η αγάπη φέρνει την τέλεια υγεία. Δεν μπορείτε να εκπέμπετε αρνητικά συναισθήματα  για την αρρώστια και να λάβετε καλή υγεία. Αν μισείτε ή φοβάστε μια ασθένεια, αυτόματα εκπέμπετε αρνητικά συναισθήματα και η ασθένεια δε θα φύγει ποτέ μέσω αυτών των συναισθημάτων. Όταν εκπέμπετε σκέψεις και συναισθήματα γι’ αυτό που προσδοκάτε, τα κύτταρα σας λαμβάνουν όλη τη δύναμη της υγείας. Όταν εκπέμπετε αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα γι’ αυτό που δε θέλετε η δύναμη της υγείας στα κύτταρά σας εξασθενεί! Όταν αισθάνεστε άσχημα για οποιοδήποτε θέμα μειώνετε τη δύναμη της υγείας στο σώμα σας. Αλλά όταν αισθάνεστε αγάπη για οτιδήποτε –μια ηλιόλουστη μέρα, ένα καινούριο σπίτι, ένα φίλο ή μια προαγωγή,- το σώμα σας δέχεται όλη την ευεργετική δύναμη της υγείας.
Η ευγνωμοσύνη είναι ο μεγάλος πολλαπλασιαστής, γι’ αυτό να ευχαριστείτε για την υγεία σας κάθε μέρα. Όλα τα χρήματα του κόσμου δεν μπορούν να αγοράσουν την υγεία, επειδή είναι δώρο ζωής-γι’ αυτό να είστε ευγνώμονες πάνω απ’ όλα για την υγεία σας. Είναι η καλύτερη ασφάλεια ζωής που μπορείτε να κάνετε, γιατί η ευγνωμοσύνη εγγυάται την υγεία σας!
Να είστε ευγνώμονες για το σώμα σας, αντί να του βρίσκεται ψεγάδια. Κάθε φορά που σκέφτεστε κάτι που δε σας αρέσει στο σώμα σας, να θυμάστε ότι το νερό μέσα στα κύτταρά σας εισπράττει τα; Συναισθήματά σας. Αντίθετα, πείτε ευχαριστώ με όλη την καρδιά για ό,τι σας αρέσει στο σώμα σας και αγνοήστε ό,τι δε σας αρέσει.

«Η δύναμη» Rhonda Byrne   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου