Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Αποδοχή


Ο καλύτερος τρόπος να αγαπάμε τον εαυτό μας είναι να τον συγχωρούμε. Όχι μια φορά, αλλά ξανά και ξανά. Ασφαλώς πρέπει να συγχωρούμε και τους άλλους.
Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους άλλους είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας. Οι σχέσεις μας με τους άλλους αποτελούν καθρέφτη της σχέσης μας με τον εαυτό μας και κάθε κρίση που κάνουμε γι’ αυτούς μας δεσμεύει.
Η προσωπική ανάπτυξη, η αγάπη για τον εαυτό μας, έχουν μεγάλη σχέση με το κατά πόσο γνωρίζουμε να τον αποδεχόμαστε όπως είναι. Οι άσχημες πλευρές του εαυτού μας δεν πρόκειται να εξαφανιστούν παρά μόνο αν μάθουμε να τις αποδεχόμαστε. 
Όσο περισσότερο προσπαθούμε να σπρώξουμε με τη σκούπα τα ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά μας κάτω από το χαλί του ασυνείδητου τόσο περισσότερο αυτά δυναμώνουν, μέχρι που φτάνουν στο σημείο να απειλούν τη ζωή μας. Η καταπίεση τα κάνει απλώς δυνατότερα.  Θα μας κυνηγούν τόσο στην πραγματική ζωή, όσο και στα όνειρά μας, γιατί ό,τι ονειρευόμαστε δεν είναι παρά κομμάτι του εαυτού μας που πραγματικά επιθυμεί να γίνει αποδεκτό μέσα στη συνείδηση.

«Γίνε ο καλύτερος φίλος του εαυτού σου» Louis Proto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου