Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Αλλαγή –Μεταμόρφωση


Κάποιοι άνθρωποι προτιμούν
 να φύγουν από τον πλανήτη,
 παρά να αλλάξουν.
Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν μιλάμε για αλλαγή αναφερόμαστε στους άλλους.
Κι όμως, η οποιαδήποτε αλλαγή συμβαίνει προέρχεται μόνο από μέσα μας.
Αλλαγή σημαίνει ότι απελευθερώνεις τον εαυτό σου από συναισθήματα απομόνωσης, διαχωρισμού, μοναξιάς, θυμού, φόβου και πόνου. Δημιουργείς μια ζωή γεμάτη γαλήνη.
Μπορείς να δεις την αλλαγή σαν εσωτερική φασίνα.  Αν καθαρίζεις κάθε φορά από λίγο, σιγά - σιγά η δουλειά θα ολοκληρωθεί. Για να αρχίσεις όμως να βλέπεις αποτελέσματα δε χρειάζεται να το τελειώσεις όλο. Αν αλλάξεις έστω και λίγο σύντομα θα νιώθεις καλύτερα.
Οι εσωτερικές αλλαγές μπορούν να γίνουν απίστευτα εύκολα! Το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξουμε τις σκέψεις μας. Είναι εντυπωσιακό το πώς το σύμπαν σε βοηθάει όταν αποφασίσεις να αλλάξεις. Σου δίνει ό,τι χρειάζεσαι. Μπορεί αυτό να είναι ένα βιβλίο, ένα βίντεο, ένας δάσκαλος ή ακόμα και ένας φίλος που σου κάνει τυχαία μια παρατήρηση  η οποία γίνεται ξαφνικά πολύ σημαντική για σένα. Κάποιες φορές τα πράγματα θα χειροτερέψουν πριν να καλυτερέψουν, αλλά δεν πειράζει, γιατί η διαδικασία έχει αρχίσει. Τα παλιά νήματα αρχίζουν να ξεμπερδεύονται, γι’ αυτό ακολούθησέ τα. Μην πανικοβληθείς και μη νομίσεις ότι δε θα λειτουργήσει. Συνέχισε απλώς να δουλεύεις με τις δηλώσεις σου και τις καινούργιες πεποιθήσεις σου που φυτεύεις μέσα σου. Φυσικά από τη στιγμή που θα αποφασίσουμε να κάνουμε μια αλλαγή μέχρι να τη δούμε να πραγματοποιείται μεσολαβεί μια μεταβατική περίοδος. Το να ξέρεις τι να κάνεις  και να το κάνεις είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Χρειάζεται χρόνος για να κάνουμε κτήμα μας το καινούργιο. Μέχρι τότε, απλά επιμένουμε και προσπαθούμε.
Καθώς περνάμε από τη μεταβατική περίοδο χρειάζεται να επαινούμε τον εαυτό μας για κάθε βήμα που κάνουμε προς τα εμπρός. Κυρίως πρέπει να βεβαιώνουμε το παιδάκι που έχουμε μέσα μας ότι είναι Ασφαλές.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αλλάξουμε.  Δεν πρόκειται ωστόσο να πετύχουμε αν ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους ή αν θεωρούμε τον εαυτό μας θύμα.
Ένα βασικό ερώτημα που χρειάζεται να απαντηθεί είναι: «Θέλω πραγματικά να αλλάξω;»
Θέλουμε μια καλύτερη πιο γαλήνια ζωή ή θέλουμε να συνεχίσουμε να παραπονιόμαστε;
Αν θέλεις …..Μπορείς….
Εσύ έχεις τη δύναμη.
Εσωτερική αρμονία είναι η συμφιλίωση με τον εαυτό μας.
Η ζωή είναι μια σειρά από πόρτες που κλείνουν και ανοίγουν. Πηγαίνουμε από δωμάτιο σε δωμάτιο και βιώνουμε διαφορετικές εμπειρίες. Πολλοί από μας θα θέλαμε να κλείσουμε την πόρτα στα παλιά αρνητικά πρότυπα, στα παλιά εμπόδια, σε καταστάσεις που δεν είναι πια ούτε ωφέλιμες ούτε χρήσιμες για μας. Πολλοί από μας έχουμε ήδη αρχίσει να ανοίγουμε καινούριες πόρτες και να ανακαλύπτουμε καινούριες υπέροχες εμπειρίες.
Είναι πολύ σημαντικό καθώς προχωράμε στη ζωή να θυμίζουμε στον εαυτό μας ότι είμαστε ασφαλείς.
Αυτό που συμβαίνει είναι απλώς μια Αλλαγή.
Ακολούθησε την ευδαιμονία σου.
«Η δύναμη είναι μέσα σου» Louise L. Hay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου